Unë jam avokat sepse kam nevojë për dashuri.

John Hyde

John Hyde

shpërnda postën

regjistrohu tek teologjia e ligjit

Do të merrni një e-mail mujor me burime të reja, përditësime, informacione të ngjarjeve dhe përmbajtje të tjera të kuruara për të ju ndihmuar të jetoni një jetë ku besimi ju profesoni dhe ligji që praktikoni janë të lidhur në mënyrë integrale. Shënim: ne i urrejmë spamet dhe e marrim privatësinë tuaj jashtëzakonisht seriozisht. Të lutem shiko. Politika E Privatësisë për të kuptuar se si i përdorim dhe i mbrojmë të dhënat e tua).

Dashuria mund të mos jetë gjëja e parë që vjen në mendje kur mendojmë për avokatët.  Nuk ka gjasa të referohet nga CV e një avokati, ose të matet nga puna e tyre në karrierën e tyre.  Nëse dashuria përmendet në lidhje me një avokat, mund të jetë më pak se lajkatuese një dashuri parash, statusi apo fitoreje.  Kur i thashë babait që doja të kualifikohesha si avokat, ai më pyeti pse i varrosin avokatët gjashtë metra nën tokë.  Sepse, ai përfundoi, thellë në thellësi ata janë njerëz shumë të mirë.  Kjo është akoma një nga shakatë e mia të preferuara të avokatëve, por si të tjerët që e di, sugjeron se avokatët dhe dashuria janë shokë të largët.

Për Të Krishterët që janë avokatë, ky nuk duhet të jetë rasti.  Jezusi ishte i qartë në lidhje me primitetin e dashurisë kur u pyet për urdhërin më të madh në Testamentin E Vjetër, Në Mathju 22:36.  Jezusi u përgjegj me famë "të gjithë ligji dhe profetët" (v40) vareshin në dy urdhërime: duke e dashur Zotin me të gjithë qeniet tona, i cili është rregulli më i madh dhe duke i dashur fqinjët tanë si ne (vv37-39).  Sigurisht, këto mbeten urdhëresat më të mëdha për avokatët, dhe ky blog ka për qëllim t'i eksplorojë ata dhe të mishojë se si mund të duken në praktikë.

Për këtë qëllim, do të doja të shikoja për pak kohë një kalim tjetër Në Libër që është i shqetësuar shumë për dashurinë e Korintianëve 13.  Jam i sigurt që e ke dëgjuar në çdo numër dasmash, dhe me të drejtë kështu sepse bukuria dhe e vërteta janë të pafundme.  Megjithatë, me familjaritetin mund të përbuzet, ose të paktën indiferencë, kështu që do të doja t'i hidhja një sy pak të pazakontë kalimit në eksplorimin e asaj Që e do Zoti dhe fqinjët tanë mund të duken si për avokatë në praktikë.

Me pak fjalë, Unë Korinthianët 13 gjejnë Polin që lavdëron rëndësinë jetike të dashurisë në bërjen e kuptimplotë të jetës dhe ministrisë Së Kristianit.  Në kapitujt e mëparshëm dhe pasues ai diskuton mbi të gjitha llojet e çështjeve të pastoraleve në kishën Korinthiane, në lidhje me të cilat ai u jep atyre udhëzime dhe udhëzime.  Por ajo që thotë ai në kapitujt e tjerë varet dhe rrjedh nga ajo që thotë ai këtu.  E gjithë ky udhëzim dhe udhëzim po aplikon dhe po punon në situata konkrete ku i ka rrënjët jeta dhe ka rënë në dashuri që e përshkruan në kapitullin 13.  Kjo jetë është ajo ku Të Krishterët në Korinth duhet të fillojnë dhe nëse e ndjekin atë jetë atëherë ajo do të zgjidhë dhe do të kapërcejë shumë çështje rreth të cilave I kanë shkruar Paulit.

Kështu që, të përpiqesh dhe të fillosh eksplorimin e asaj që mund të duket si për avokatët E Krishterë të ndjekin urdhërimet më të mëdha Të Jezusit për ta dashur Zotin dhe fqinjin, të jetosh jetën e dashurisë të kuptuar nga Pauli, ndoshta mund të tentojmë një parafrazë të Korintianëve 13 për avokatët.:

Nëse bëj dorëzimet më gojëtare në gjykatë ose të tingëlloj mbresëlënëse për klientët apo kolegët, por nuk kam dashuri, unë jam vetëm një gong kumbues ose një sambal.

Nëse kam intelekt të madh dhe mund t'i kuptoj të gjitha parimet ligjore dhe të gjitha raportet e rasteve, dhe nëse kam një mendje të mprehtë që mund të shkatërrojë problemet ligjore, por nuk kam dashuri, nuk jam asgjë.

Nëse i jap të gjithë kohën dhe energjinë karrierës sime dhe i jap shëndetin tim që të mburrem me arritjet e mia, por nuk kam dashuri, nuk fitoj asgjë.

Avokatët duhet të jenë të durueshëm, avokatët duhet të jenë të sjellshëm.  E, ata nuk do të shfrenohen, (meqë janë tepër mendjemëdhenj).  Avokatët nuk duhet të bëjnë keq ndaj të tjerëve, ata nuk duhet të vetëkërkojnë, dhe nuk duhet të zemërohen lehtë, e as të mos regjistrohen në të këqija.  Avokatët nuk duhet të kënaqen në konfuzion dhe hutim, por të gëzohen me të vërtetën.  Avokatët duhet të jenë të besueshëm, të besueshëm, shpresues dhe të qëndrueshëm në dashurinë Ndaj Zotit dhe fqinjit.

Dashuria kurrë nuk dështon.  Por kur të egzistojnë practicesikat ligjore yllësore, nuk do të ndalen; ku ka gjuhë elokuente, do të qetësohen.ashtu është më së lehti njohuri ligjore.  Për avokatët dinë dhe flasin pjesërisht, por kur të vijë kompleti, ajo që është pjesërisht zhduket.  Kur isha student, praktikant apo nxenes, fola, mendova dhe mendova si nje i tille.  Kur u bëra një praktikues më me përvojë, i lashë pas.  Tani shohim vetëm një pasqyrim në pasqyrë, dhe më pas do të shihemi ballë për ballë.  Dhe ne e dimë më së miri se çka ka në të dhe pa dyshim e dimë.

Dhe tani këta të tre mbeten: karriera, fitimet dhe dashuria.  Por më e madhja nga këto është dashuria.

Nuk dua të them këtë si një deklaratë tërësore se si të jesh një avokat I Krishterë që do siç ka urdhëruar Jezusi.  Me të vërtetë, fjala Që Paul përdor për dashuri në Korintians 13 tejkalon të gjitha dashuritë e tjera që njerëzit e dinë-është agape, dashuria e pakufi dhe vetvetjake e Zotit, kështu që ne nuk mund të shpresojmë për të përcaktuar atë me kujdes apo tërësisht.  Ajo sfidon çdo përshkrim të vetëm, dhe arrin më larg se ne mund të shohim.  Megjithatë, është pranë avokatëve Të Krishterë, sepse është e njëjta dashuri që ne kemi marrë në masë të pakufishme Nga Zoti.

Pra, çfarë ndryshimi do të bënte për jetën tënde si një avokat I Krishterë të duash Zotin dhe fqinjin tënd në këtë mënyrë?

shpërnda postën

regjistrohu tek teologjia e ligjit

Do të merrni një e-mail mujor me burime të reja, përditësime, informacione të ngjarjeve dhe përmbajtje të tjera të kuruara për të ju ndihmuar të jetoni një jetë ku besimi ju profesoni dhe ligji që praktikoni janë të lidhur në mënyrë integrale. Shënim: ne i urrejmë spamet dhe e marrim privatësinë tuaj jashtëzakonisht seriozisht. Të lutem shiko. Politika E Privatësisë për të kuptuar se si i përdorim dhe i mbrojmë të dhënat e tua).