Ajo mund të jetë e vështirë për të gjetur burimet me cilësi kanë të bëjnë me kryqëzimin e besimit të Krishterë dhe ligjit. Qëllimi ynë me këtë rekomanduar burimet faqe është për të ndihmës familltar një koleksion të ndryshme të librave, artikujve, njerëzit, organizatat dhe lidhjet që ne kemi gjetur të jenë të dobishme dhe të bëjnë ato në dispozicion këtu, kështu që të Krishterët në të ligjit mund të jetë e nxitur dhe pasuruar në besim dhe punë të mirë.

liturgji

Liturgji për shënimin e fillimit të një viti të ri ligjor nga David McIlroy. Kjo liturgji u zhvillua për një shërbim të veçantë për të shënuar fillimin e vitit të ri ligjor të pritur nga Qendra Kirby Laing në partneritet me Shoqërinë Kristiane të Avokatëve. Ajo lindi nga praktika historike e gjykatësve në SHBA, të cilët në të kaluarën do të shënonin fillimin e vitit të ri ligjor (tetor) me një shërbim lutjeje dhe dedikimi. Shpresojmë që t'i ndihmojë të gjithë ata që praktikojnë ligjet e krishtere në dedikimin e veprës së tyre Zotërisë.

libra

Nga Irenaeus të Grotius:
Një Burim në të Krishterë Mendimit Politik

nga Oliver O'Donovan dhe Joan Lockwood O'Donovan

Askush nuk ka bërë më shumë në këtë brez se O'Donovans për të kujtuar të Krishterët interesuar për ligjin dhe politikën që teologë të Krishterë kanë qenë të menduarit për këto pyetje për 2000 vjet. Ky libër është një burim i sjellë së bashku në një vend 1,500 vitet e shkrime nga Krishterë, mendonin udhëheqësit dhe prezantimit të çdo teolog kështu që puna e tyre mund të lexohet në kontekst. Ky libër është thelbësore leximi për këdo që dëshiron për të bërë të menduarit e tyre rreth ligjit në shoqëri me ata, të cilët kanë formë të Krishterë traditën e reflektimit në ligj, të qeverisë dhe të drejtësisë.

Shpirti i Ligjit

nga Beniamin Shet

Shkruar nga një avokat dhe bëhet që këshillat e juristëve, ky burim thelbësor shqyrton mentaliteti se lotët poshtë avokatët dhe shpjegon se çfarë ka shkuar keq dhe pse, duke ofruar ide për të sjellë ekuilibër përsëri në jetën e përditshme, shoqëria dhe ligji. Libri ofron një intrigues qasje për të kuptuar se ju nuk duhet të le një karrierë të konsumojnë ju, dhe qëllimi, dhe fullfilment janë të arritshëm. Duke jetuar këshilla në këtë libër ju mund të kryesojë e qetë, normale, të lumtur e jetës në të gjithë botën rreth jush. Ky libër është një duhet të lexoni për të gjithë ata që parashikon ligji ose të jesh një avokat, dhe është thelbësore leximi për ata që janë tashmë në terren.

Lajm i mirë për Padrejtësi:
Një Dëshmi e Guximit në një Dëmton Botë

nga Gary Haugen A.

Haugen është libri Lajm i Mirë për Padrejtësi shpjegon se si, si një hetues të OKB-së në Ruandë është gjenocid, ai ishte shtyrë përsëri në Bibël, dhe sidomos Psalmet, dhe për të zbuluar zemrën e Perëndisë për drejtësi. Kjo zbulesë të udhëhequr Haugen për të gjetur Drejtësinë Ndërkombëtare Misioni i cili ka punuar pa pushim për të siguruar që të varfrit janë të mbrojtura nga e sundimit të ligjit në vendet ku ata përndryshe do të ketë askush tjetër, për të mbrojtur ato.

Shëlbuese Ligji:
Të krishterë të Thirrur dhe të Profesionit Ligjor

nga Michael P. Schutt

Schutt e bën të qartë rast për mënyrën se si të jesh një avokat, mund të jetë e ligjshme dhe e dobishme thirrjen për ata të Krishterë të cilët janë të thirrur për këtë. Ai ta diskuton emocionale dhe shpirtërore grackave për të cilat avokatët janë veçanërisht pre, dhe përshkruan se si për të kultivuar disiplinave dhe shpërblime të cilat do të mbështesin një perëndishëm ligjore karrierë në afat të gjatë.

Vetëm Mëshirë:
Një Histori e Drejtësisë dhe të Shëlbimit

nga Bryan Stevenson

Bryan Stevenson të punës, për të sjellë drejtësi në American sistemit penal ka bërë në një film starring Michael B. Jordani dhe të Jamie Foxx. Iniciativa për Drejtësi të barabartë, të cilën ai e udhëheq, është e angazhuar për të sfiduar racore padrejtë të eliminimit të tepruar dhe të dënimit të padrejtë, exonerating të pafajshëm me vdekje të burgosurit, përballimin e abuzimit nga të burgosur dhe mendërisht të sëmurë, dhe i ndihmuar fëmijët të ndiqen penalisht si të rriturit në gjykatat penale. Stevenson është i motivuar nga vet edukimi në Afrikane Metodiste Episkopale Kishës ku ai mësoi që njerëzit duhet të jepen shanset e dytë dhe duhet të jetë gjithmonë i trajtuar me dinjitet.

Paketa E Drejtësisë:
Bashkohen së bashku për të ofruar ndihmë & shpresë për ata që e shtypur nga ligjor padrejtësi

nga Bruce D. Strom

Në një libër frymëzues, Strom tregon tregimin e tij për mënyrën se si Perëndia thirrje për drejtësi për të varfërit e udhëhequr atë për të drejtuar një organizatë e ofruar falas ligjor të kujdeset për disa nga më të rrezikuara në SHBA. Strom libër është një thirrje për Amerikan avokatët, kishat dhe gjithë trupit të Krishtit për të kuptuar se në vijim të drejtësisë do të thotë të jesh thellësisht të shqetësuar për ligjor të drejtësisë për të shtypurin.

Ligji dhe Bibla:
Drejtësi, Mëshirë dhe Institucionet Ligjore

Robert F. Cochran dhe David VanDrunen eds.

Çdo kapitull në këtë libër është shkruar nga një Amerikane, jurist dhe teolog. Ata kërkojnë që të reflektojë mbi aspektet e ndryshme të mesazhi i Biblës dhe t'i aplikojnë ato të pyetjeve praktike sot. Libri synon të shtrojë pyetjen: Çfarë frymëzuar dritën e bën Biblën derdh mbi të Krishterët? pjesëmarrja në bashkëkohore të sistemeve ligjore? Ai arrin në përfundimin se më shpesh sesa jo Bibla overturns tonë meta supozimet dhe angazhimeve të ultë të konsumimit anon më tepër se bolsters tyre. Në proces, Perëndia na jep më e madhe pasqyrë në atë që të gjithë e jetës, duke përfshirë ligjit, duhet të jetë.

Perëndia dhe Kushtetuta e kosovës:
Krishtërimi dhe Politikës Amerikane

nga Paul Marshall

Edhe pse me rrënjë te saj Amerikane kontekst, Perëndisë dhe të Kushtetutës, si Marshall e mëparshme të librit Jotja është Mbretëria: Një Perspektivë Biblike në Natyrën e Qeverinë dhe Politikën e Sotme (1984) është një eksplorim të vlefshëm biblike sfond moderne çështje dhe kontributet e Krishterë të menduarit e ka bërë për institucionet e ligjit dhe të qeverisjes në Perëndim sot.

Previous slide
Next slide

artikuj

njerëzit

Profesor Sër Norman Anderson QC, OBE, LLD, DD, FBA (1908-1994)

Sir Norman Anderson ishte një misionar në Lindjen e Mesme, dhe një jetë të suksesshme akademike, në rritje për t'u bërë Profesor i Orientale Ligje në Universitetin e Londrës, Drejtor i Institutit të Avancuar Studime Ligjore, Drejtori i SOAS dhe Kryetari i parë i Kishës së Anglisë Shtëpinë e Laikë në Përgjithësi Sinodi. Ai ishte një mik i madh i Xhon Stot.

Anderson mësimore të specializimit ishte në orientale ligjeve, veçanërisht të ligjit Islamik si aplikuar në Afrikë dhe Lindjen e Mesme, por ai ishte gjerësisht lexoni në fetë e tjera, duke përfshirë Judaizmi, Budizëm dhe Hinduizëm. Anderson ishte një paragon ungjillore e bursave. Ai ishte dashamirës dhe i drejtë-me mendje në expounding idetë e jo-të Krishterë besimeve por insistent në unike e Jezu Krishtit. 

E tij botime të përfshira:

 • Në Botë: Nevoja & Kufijve të Krishterë Përfshirjes (1968)
 • Morali, Ligji dhe Hiri (1972)
 • Një Avokat Ndër Teologët (1973)
 • 'Etika: Relative, Rastësor ose Absolute', (1975) 9 Vox Evangelica 28-36
 • Ligji, Liria & Drejtësisë (1978)
 • Çështjet e Jetës dhe të Vdekjes, 2nd edn. (1978)
 • Ligji i perëndisë & Dashuria e Perëndisë: Një Ese Krahasuese në Fe (1980)
 • Fjala e perëndisë për Perëndinë e Botës (1981)
 • Mësimi i Jezusit (1983)
 • Krishterimi dhe Fetë e Botës: Sfida e Pluralizmit (1984)
 • Liria sipas Ligjit (1988)

Për të gjetur më shumë informacion, duke përfshirë atë Anderson tha në predikimet e tij dhe të tjera të pabotuar bisedimeve, lexo 'E Teologjisë e të Drejtës së Norman Anderson'

Profesor Herman Dooyeweerd (1894-1977)

Herman Dooyeweerd ishte një shekullit të njëzetë holandez ligjore filozof i cili argumentoi se natyra e njeriut dhe të realitetit si një tërësi janë vetëm duhet kuptuar kur interpretohen në dritën e Krijimit – Bien – Shpëtimi motif-in.

Ai identifikuar 15 aspekte të ndryshme të realitetit (numerike, hapësinore, kinematic (të bëjë me lëvizjen), fizike, biotik (organike), të ndjeshme-psychical, logjike, kulturore-historike, shenjë mode-(simbolike), shoqërore, ekonomike, estetike, juridike (ligjore), etike, certitudinal) dhe thuhet se ndërkohë që secili nga këto nuk mund të reduktohet për çdo të tjerët, secili duhet të kuptohet në kuptimin e saj në bashkëveprim me të gjitha aspektet e tjera të realitetit. 15 aspektet e realitetit janë dhënë nga Perëndia, dhe edhe pse ata mund të jetë teorikisht të shquar ata bashkë-inhere në botën reale. Sipas Dooyeweerd, vetëm të Krishterë të vërtetë mund të të kuptojnë realitetin dhe të ofrojë një adekuate filozofike interpretimin e saj, sepse vetëm të Krishterët janë në gjendje të shohin realitetin si është me të vërtetë është gjetja e saj unitetit në qëllimet e Perëndisë.

Të gjitha filozofitë laike që të përpiqet për të shpjeguar realitetin në kushtet e diçka brenda saj deri në fund absolutizing një aspekt të realitetit. Kështu, për shembull, Chicago School zvogëlon të gjitha të jetës njerëzore, për të ekonomisë. Të tjera filozofi të reduktuar të gjitha të jetës njerëzore, për psikologji, ose të biologjisë, ose për të kulturës dhe të historisë. Realiteti është më i ndërlikuar, argumenton Dooyeweerd, se çdo aspekt të vetëm të

Dooyeweerd filozofia është një kërkesë e Abrahamit Kuyper është ide e sferës sovranitetit të disiplinave të ndryshme të njeriut në kërkimin e të dhënave. Çdo aspekt të realitetit, argumenton Dooyeweerd, ka specifikën e vet të veçantë të shkencës, të veta të dallueshme disiplinës kërkimi. 

Më të mirë të hyrje në gjuhën angleze për të Dooyeweerd e ideve është Jonathani Chaplin, Herman Dooyeweerd: të Krishterë Filozof i Shtetit dhe Shoqërisë Civile (2011)

Dooyeweerd libra në dispozicion në anglisht përfshijnë:

 • Në Muzg të Perëndimor Menduar (1975)
 • Rrënjët e Kulturës Perëndimore: Pagan, Laike dhe të Krishterë Opsionet (1979)
 • Një i Ri të Kritikës Teorike Menduar (1997)
 • Enciklopedia e Shkencave të Ligjit: Vëllimi 1 Hyrje (2002)

Shën Tomas Akuinasit (1225-1274)

Shën Tomas Akuinasit kërkuar për të mbrojtur besimin e Krishterë kundër sugjerimin se arsyeja mund të prodhojë një të vërtetë dhe besimi tjetër. Suksesi i tij në synthesising teologjinë dhe filozofinë e ka bërë të gabuar të parë që ndërtimin e filozofisë së tij (marrë nga Aristoteli) anashkalon shqetësimin e tij për Biblën. Në fakt, në numrin absolut të biblike komente Akuinasit shkroi dhe logjikës ai zhvillon në e tij Summa Theologiae të zbulojë atë që të jetë i interesuar të përpunojë të së vërtetës së Krishterë në dritën e personit dhe punës së Perëndinë trini.

Akuinasit e Summa Theologiae, fragmente nga i cili janë ende të përdoret si një hyrje mendimi i tij ishte menduar nga ai për të vepruar si një udhëzues për leximin e tij biblike komente. Si një i Krishterë teolog, thelbin e Akuinasit është duke menduar për ligjin, në fakt, është në e tij biblike komente, duke përfshirë në veçanti tij koment mbi Romakët. Akuinasit e komenteve mbi Romakët e ka bërë vetëm së fundmi në dispozicion në gjuhën angleze. Ajo mund të gjendet këtu për të lexuar për të lira.

Efekti i lexuar Akuinasit këtë mënyrë lart mund të shihet në artikujt: "Çfarë është në rrezik në ligjin natyror?' dhe 'Një Trinitare Leximit të Akuinasit është Traktat mbi Ligjin".

Të tjera burime të dobishme për të kuptuar Akuinasit:

 • Mateu Levering, Krishti është Përmbushja e Teuratin dhe Tempullit: Shpëtimi sipas Thomas Akuinasit (2002)
 • Akuinasit është më e Shkurtër Summa: Shën Tomas Vet Konciz Versionin e Tij Summa Theologica (1947, 2002)
 • Weinandy, Keating dhe Yocum eds. Akuinasit në Shkrimeve të shenjta (2005)

organizatat

E themeluar në vitin 1963, Ligji & Drejtësisë është një revistë kolegëve shqyrtuar botuar nga Edmund Plowden të Mirëbesimit me qëllim të ndihmës dhe promovimin e studimit dhe të kuptuarit e ligjit të UKand e saj të sistemeve ligjore në veten e tyre dhe duke i krahasuar ato me ligjet dhe sistemet e vendeve të tjera dhe duke i konsideruar ato në dritën e Krishterë burime të tilla si Shpallja e Lirisë Fetare (e Vatikanit), të Drejtës Ndërkombëtare, të së Drejtës Kanonike dhe të Ligjit të Natyrës.

Me rastin e Jubileut Qendra synon të aplikojë biblike duke menduar për të zhvilluar një vizion për një të vetëm dhe të lulëzuar ekonomike, sociale dhe politike të rendit. ai Jubileut të Qendrës ekziston t'i ndihmojë të Krishterët të lidhur besimin e tyre në jetën publike, dhe mbi të kaluar 35 vjet dy tema kanë dalë që përmbledh qasjen e saj: duke parë ligjin biblik si sigurimin e një plani për shoqërinë dhe duke përdorur parimin e marrëdhënie të drejta me të si një busull për të gjetur rrugën tonë.

Theos është një think tank e cila stimulon debatin në lidhje me vendin e fesë në shoqëri, sfiduese dhe ndryshimin e ideve përmes hulumtuese, komente dhe të ngjarjeve. Ajo ka veshur një reputacion të lartë për cilësinë e kërkimeve, respektimin e të ndershëm kërkuese, dhe për të ngritur nivelin e debatit publik në mbretërinë e BASHKUAR në lidhje me fenë.

E themeluar në 1852, e LCF ka një histori të gjatë të bashkuar dhe pajisja e Krishterë avokatët dhe duke dëshmuar për anëtarët e profesionit ligjor. E LCF dëshiron të shohë shoqërinë tonë të shërbyer nga të sistemit ligjor, duke sjellë njerëz të drejtësisë në substancë, si dhe nga të duhur të procesit, dhe të shohësh të tilla të drejtësisë me të vërtetë për të ndihmuar më të ndjeshme, ku ajo numëron mbi tokë, sepse e gjithë kjo, provon tonë besim dhe shpresë në Perëndinë, i cili është i pasionuar në lidhje me drejtësi dhe drejtësia.

E themeluar në vitin 1856 nga C. H. Spërxhën si Barinj' Kolegj, Spërxhën e Kolegjit është një Krishtit-qendër, ungjillore college në Pagëzori traditës, të angazhuar në biblike dhe teologjike të arsimit. Spërxhën e Kolegjit të ofron Misioni i Drejtësisë, dhe Teologji e Ligjit, si pjesë e saj post-diplomike të kurseve që çojnë në një Diplomë Pasuniversitare në Teologji apo për një Mësues të Teologjisë shkallë.

Kolegji Spurgeon ofron një kurs të nivelit Master në Misionin e Drejtësisë dhe Teologjisë së Ligjit, mësuar nga David McIlroy dhe Jon Hyde.

Kursi synon të prezantojë studentët me

 • qasjet kryesore biblike dhe teologjike ndaj ligjit dhe drejtësisë;
 • Rëndësia e drejtësisë si një aspekt i mbretërisë së Perëndisë;
 • baza teologjike për avokimin si një aspekt i misionit të krishterë.

Kursi shqyrton materialin biblik që ka të bëjë me ligjin dhe drejtësinë, në teoritë e së drejtës natyrore, në përgjigjet historike të pyetjeve të ligjit dhe drejtësisë nga Augustine, te Aquinas, Luther, Calvin dhe Anabaptists, si dhe burime nga teologji sistematike si p.sh. Triniteti dhe Mishërimi për formulimin e një teologjie të ligjit. Pyetjet bashkëkohore të adresuara përfshijnë reflektime mbi të drejtat e njeriut, qëllimin e qeverisë dhe lidhjen e saj me Kishën, rolin e organizatave të krishtera në përdorimin e ligjit si një mjet për të sjellë drejtësi, dhe teoritë aktuale të ligjit si në filozofi ashtu edhe në teologji.

Kursi mund të merret në vete ose pas përfundimit të kurseve të tjera, si pjesë e një diplome pasuniversitare në Teologji ose një Masteri në Teologji.

KONTAKTO

Nëse doni të dini diçka më tepër në lidhje me materialet në këtë faqe interneti, në librin e David McIlroy për të folur, ose keni ndonjë pyetje, ju lutemi të plotësoni formularin këtu.