Marrëdhënia midis të drejtës dhe të drejtësisë është një i madh pyetje në Bibël, në teologjinë e Krishterë dhe në filozofinë e së drejtës. Librat në dispozicion këtu shikojmë në këtë çështje nga e gjithë kënde të ndryshme, duke pasur parasysh që ligji të dy në të mirë të saj dhe e saj i padrejtë të keq, në mënyrë që të ndihmojë të Krishterë avokatët më të thellë kuptojnë të dyja ligjin dhe fenë e tyre, dhe se si ata janë të lidhur në mënyrë të pandashme. 

Të shpenguara, të shpenguara dhe të falura: Para dhe shlyerje

nga David McIlroy

Shëmbëlltyrat që lidhen me paratë gjenden shpesh në Bibël dhe në himnet e këngët që këndojnë të krishterët. Idetë e shpërblesës, shpengimit dhe faljes janë një pjesë kryesore e mënyrës se si përshkruhet vepra e Jezuit në kryq. Por, çfarë nënkuptojnë në të vërtetë figurat e shpërblesës, shpengimit dhe faljes? Si do të ishin kuptuar ata nga dëgjuesit e parë të ungjillit? Si lidhen me rrëmbimin, skllavërinë dhe borxhin?


Duke përdorur shembuj praktikë nga përvoja e tij si avokat bankar dhe nga historia, Dejvid MekIlroi tregon se si fuqia, paratë dhe mëkati kombinohen për të na zënë në grackë, duke na lënë në një nevojë të dëshpëruar për një shpengues për të na shpëtuar.


Ky libër do të thellojë kuptueshmërinë tuaj për vdekjen e Jezuit, do të pasurojë adhurimin tuaj dhe do t'ju frymëzojë të ndani dhe të demonstroni fuqinë transformuese të shpëtimit të arritur nëpërmjet kryqit dhe ringjalljes.

mbështetje

MekIlroi, me saktësi mjeko-ligjore dhe të vendosur, ndriçon një nga doktrinat më të vështira në lidhje me mënyrën e shpengimit të Krishtit nga bota. Ndjeshmëria e tij ndaj gjuhës është e ngjashme me poetin, dhe saktësia e tij është e ngjashme me avokatin- dhe në të dyja, rrënjët e tij janë biblike.

Gavin D'Kosta, Universiteti i Bristolit

Shumë prej nesh i njohin kaq mirë fjalët ' shpërblesë ', ' shpengim ' dhe 'falje', saqë rrallë ndalemi të mendojmë se ç'domethënie kanë. Pak janë po aq të kualifikuar sa edhe dejvid MekIlroi, një teolog e avokat, që të na ndihmojnë të shqyrtojmë si i kanë rrënjët këto ide teologjike në përvojat e atyre që përballen me borxhet, me burgun dhe me skllavërinë në kohët biblike ose në botën tonë sot. E rekomandoj shumë këtë libër.

Eve Poole, autore e blerjes së Perëndisë

MekIlroi thur një tapiceri të mrekullueshme me analiza biblike, referime kulturore dhe tregime historike e bashkëkohore, për ta ndihmuar lexuesin të kuptojë më mirë pasurinë e metaforave financiare që gjenden në të gjithë Biblën. Ky libër është një libër që duhet lexuar dhe një përkujtues i fuqishëm i kostove të pafalshme që Perëndia ka paguar për të shpenguar, shpenguar dhe falur ne.

Robert Tatum, Universiteti i Karolinës së Veriut në Asheville
detajet e produktit
 • Hardcover: 150 faqe
 • Botuesi: Fshini dhe stoku (5 korrik 2022)
 • Gjuha: Anglisht
 • ISBN-10: 1666734519
 • ISBN-13: 978-1666734515
 • Përmasat e produktit:13.97 x 0.86 x 21.59 cm
 • Çmimi £ 10

Në Fund të Drejtës: Si Ligj Pretendimet Lidhen me Ligj Qëllimet e

nga David McIlroy

Augustini e parashtroi dy pyetje që shkojnë në zemër të natyrës së ligjit. Së pari, çfarë është dallimi në mes të një mbretëri dhe një bandë hajdutësh? Së dyti, është një ligj të padrejtë, një ligj në të gjitha? Këto dy pyetje na detyrojnë të marrin në konsideratë nëse ligji është thjesht një mjet kontrolli shoqëror, dallohet nga një bandë hajdutësh vetëm nga madhësia e saj, ose nëse ligji është një social të institucionit të justifikohet me orientimin e tij drejt drejtësisë.

Fundi i Ligjit vlen Augustini pyetje ligjore bashkëkohore, filozofia si dhe duke ofruar një kritik i teorisë së të drejtës natyrore, që bazohet në Augustini ide. David McIlroy, argumenton se të tilla kritike të drejtës natyrore teori është realist, por nuk cinik në lidhje me ligjin e marrëdhënieve të drejtësisë dhe të dhunës, mund të diagnostikojnë mënyrat në të cilat ligji bëhet e deformuar dhe patologjike, dhe tregon se ligji është e nevojshme, por e pamjaftueshme mjet për kërkimin e drejtësisë. Pozicionimi i një ekzaminim i Augustini reflektime mbi të ligjit në kontekstin e tij më të gjerë të mendimit, McIlroy paraqet një qasje alternative për të drejta natyrore, teori, duke u nisur nga teoria kritike, postmoderne mendimi dhe politike theologies në bisedë me Augustini. Ky libër përpiqet të tregojë se si Augustini është duke menduar për ligjin, siç duhet kuptuar si teologji, ka vazhduar rëndësi për pyetjet e ngritura nga ligjor filozofi sot.

mbështetje

Kjo është një shumë kohë libër. Një fakt qasje shkencore të ligjit na ka lënë të menduarit për dekada të tëra që kjo është e mundur vetëm qasje, pavarësisht rreziqeve për të cilin ajo ka apo ende mund të na çojë. A filozofike, ose, madje, një teologjike qasje të ligjit tregon se analizat e tjera të ligjit, janë ende të jetë e mundur. Kjo është meritë e madhe e këtij libri për të ofruar një nga këto mënyra të të menduarit në lidhje me ligj në botën tonë sot.

Professeur Jean-Sylvestre Bergé, Université Bregun e d'Azur, Francë

Përfundimi i Ligjit është një commendably kryesore të ndërhyrjes në debat rreth asaj se si për të mbuluar themelet e së drejtës në kohën e thellimit të pasigurisë në lidhje me çfarë ligji është për të dhe nëse ajo është asgjë më shumë se sa rezultati i një fuqi e konkursit. Kjo është kështu edhe për një kohë një, në një moment kur një legjitime morale pluralizmit kërcënon se do të rrëzohet në një rrezikshëm kulturore dhe politike të fragmentimit që vendet e demokracisë dhe sundimit të ligjit në rrezik serioz.

Dr Jonathan Chaplin, Theos Think Tank, Angli

Për disa kohë, theistic të Drejtës Natyrore Teori ka qenë e dominuar nga Thomism e Re Klasike Natyrore Avokatët. Në këtë libër, David McIlroy zhvillon një Augustinian, e cila është për të thënë, më kritik realist, reinterpretation e këtë traditë. Të gjerë, erudit dhe të arritshme, ky libër ofron freskuese dhe provokuese perspektiva të reja për të shumëvjeçar pyetje e jurisprudencës.

Profesor Julian Lumenj, Universiteti i Bristolit, Angli

Ky erudit dhe elegante vëllimi ofron një roman të drejtës natyrore, teoria e drejtësisë, ligjit, dhe autoritet se është i vendosur që bazohet në qëndrueshëm mësimet e Shën Augustini, por deftly angazhuar me një gamë të gjerë e bashkëkohor juristët, filozofët dhe teologët. Ky është një libër që mund të lexohen në një mbrëmje ose dy, por savoured për shumë vite. Shumë e rekomanduar.

Profesor John Viti, Qendra për Studimin e Ligjit dhe Fesë, Emory University, SHBA
detajet e produktit
 • Hardcover: 200 faqe
 • Botues: Edward Elgar Publishing Ltd (26 Prill 2019)
 • Gjuha: Anglisht
 • ISBN-10: 1788113993
 • ISBN-13: 978-1788113991
 • Produkt Dimensione: 15.9 x 1.3 x 23.5 cm
 • Çmimi £30

Një Pikëpamja Biblike e Ligjit dhe të Drejtësisë

nga David McIlroy

Bibla nuk ishte e shkruar si doracak për juristëve, politikanëve dhe nëpunësve civilë vendosjen e një teologji e njeriut të ligjit. E saj shqetësimi është me marrëdhëniet e Perëndisë me qenie njerëzore dhe të qenieve njerëzore me zotin.

Çfarë e bën Biblën kanë për të thënë rreth njeriut, ligjeve dhe sistemeve ligjore?

Kërkim përsëri në Dhjatën e Vjetër krijimit të tregimeve, për Mozaikun Ligji, biblike, modeli i mbretërimi dhe profetike thirrje për drejtësi, David McIlroy paraqet një perspektivë e Krishterë në pikëpamjen biblike e ligjit dhe të drejtësisë. Kjo perspektivë kontrastet e kërkesave dhe të mësimeve të Krishtit si Mbret me Mbret, një "Mbreti i Botës", dhe hulumton marrëdhëniet e ligjit shpirtërore pushteteve, duke përfshirë edhe Shpirtit të Shenjtë. Libri pastaj përfundon me një reflektim mbi vendin e njeriut ligjet në dritën e Fundit të Gjykimit.

Një Pikëpamja Biblike të Ligjit dhe Drejtësisë kërkon që të kacafyten me mesazhit biblik të drejtësisë, duke i dhënë të Krishterë të juristëve, nëpunësve civilë dhe politikanë të rinovuar një vizioni dhe kuptimi të një potencial të punës së tyre në post-Krishterimit botë.

mbështetje

Ky libër do të konfirmuar kuptimin e thirrjes se ata që janë të përfshirë në ligj-bërje apo administrata duhet të kenë dhe do t'i ndihmojnë të tjerët për të parë se kjo është e nevojshme sferën e punës për njerëzit e Perëndisë në Perëndinë e botës.

Sir Mark Hedley, Gjyqtari i Gjykatës së Lartë të Anglisë dhe Uellsit

Nuk është një woeful mungesë të librave në ligj dhe drejtësisë, si e parë nga një perspektivë Biblike ... vetëm Për këtë arsye, ky vëllim është që të jetë i mirëpritur. E saj shembullor përmbajtjen e vërteton këtë pikëpamje – me shpate. Ky libër është gjithashtu e ndryshme aq sa (ndryshe nga shumica e librave të tjerë të këtij zhanri) kjo shpjegon një tërësi perspektivë e Krishterë ndaj ligjit dhe drejtësisë në Bibël. Me të vërtetë, nuk është konstante referencë Biblike pjesë në shënimet në fund të faqes në të gjithë punën e vetë. Kjo është një arritje të shquar që shumë të Krishterë të shfaqet – pavarësisht nga Dhjetë Urdhërimet, – për të mos u bashkuar më e Biblës me të ose të ligjit dhe drejtësisë.

Të Nderuar Gjykatës së Apelit Drejtësisë Andrew Phang, Singapor Gjykatës Supreme

E treshi i Shkrimeve të shenjta, të drejtësisë dhe të ligjit ka përfaqësuar me moshat një fokus të vazhdueshme për juristët, filozofët dhe teologët. Në një shoqëri që kërkojnë për të akomoduar këto brenda shtesë në kontekstin e të drejtave të njeriut, në këtë kohë të vëllimit të paraqet një burim i vlefshëm për të udhëhequr dhe për të ndriçuar të hulumtimit dhe të mendimit.

Profesor Norman Doe, Qendra për Ligjin dhe Fenë, Cardiff University, Uells

Do interes të askujt të bëjë me marrëdhëniet në mes të mësimit biblik dhe bashkëkohore çështjet ligjore. Si Redaktor i Ligjit dhe të Drejtësisë – e Krishterë Shqyrtimi i Ligjit, unë jam i kënaqur të përgëzoj David McIlroy e librit si më të vlefshme kontribut për debatin mbi disa nga çështjet më urgjente që kanë të bëjnë me të Krishterët sot.

Dr John Duddington, redaktor Ligjin dhe Drejtësinë
detajet e produktit
 • Me kapak të hollë: 254 faqe
 • Botues: Autentik Media (23 Korrik 2004)
 • Gjuha: Anglisht
 • ISBN-10: 1842272675
 • ISBN-13: 978-1842272671
 • Produkt Dimensione: 15.2 x 1.3 x 22.9 cm
 • Çmimi £15.00

Një Trinitare Teologjisë së Drejtës: Në bisedë me Jürgen Moltmann, Oliver O'Donovan, dhe Thomas Akuinasit

nga David McIlroy

Ky libër hulumton lënë pas dore rëndësinë e doktrinës së Trinitetit për të kuptuarit e njeriut të ligjit. Përmes ndërveprimit me mendimin e Jürgen Moltmann, Oliver O'Donovan dhe Thomas Akuinasit, ajo argumenton se njeriut të ligjit është i thirrur për të luajtur një pozitiv, por të kufizuara rol të rëndësishëm në mirëmbajtjen e 'cekët drejtësisë" dhe të afërm të paqes. Njeriut të ligjit është eklipsua nga puna e të Birit, i përfshirë në qëllimet e Atit, dhe përdoret si një instrument me anë të Shpirtit të Shenjtë. Megjithatë, Shpirti punon në ato që janë në Krishtin për efekt 'e thellë të drejtësisë", një vepër e shenjtërimit që e arrin kulmin në glorifikimit – përvoja e përsosur, të lirë, të gatshëm bindja në qiell. Ky libër përpiqet të tregojë se sa të menduarit në lidhje me ligjin në dritën e Trinitetit të na mundëson që të kuptojmë rolin e saj, qëllimin e saj dhe kufijtë e saj.

mbështetje

David McIlroy është elokuent dhe erudit diskutimet e tilla të mendimtarëve si Jürgen Moltmann, Oliver O'Donovan, dhe St Thomas Akuinasit janë vetëm me vlerë të çmimit të këtij libri. Më shumë se thjesht të angazhohen të tilla shifra, megjithatë, McIlroy mendon me ta, si ai i shtyn drejt një kuptim të ligjit të përshtatshme për zbulimin biblik, si dhe në prudential vendimmarrjen e Krishterë deputetëve të kuvendit të shqipërisë dhe avokatët. Rezultati është një verbuar ekran të teologjike detyrë në të mirë të saj.

Profesor Mateu Levering, Mundelein Seminar, SHBA

Duke përdorur një trio e Akuinasit, Moltmann, dhe O'Donovan tij foils, David McIlroy argumenton për një trinitare teologji e njeriut të ligjit, të rrënjosur në krijuar mënyrë që të Perëndisë Atit, të përgjegjshëm për gjykimin e Perëndisë e të Birit, dhe i frymëzuar nga çlirimi i impulset e Perëndisë Frymë. Kjo angazhuar tekst ofron një provokuese dhe të reja përshkrim për një mënyrë krejt të re të të menduarit në lidhje me themelet dhe bazat e ligjit dhe të qeverisë. Juristët dhe teologët ashtu do të gjeni të mjaftueshme frymëzim në këto mësuar faqe.

Profesor John Viti, Qendra për Studimin e Ligjit dhe Fesë, Emory University, SHBA

Ky libër në mënyrë efektive e bën atë që vendos për të, që është, për të vlerësuar rëndësinë e doktrinës së Trinitetit duke na ndihmuar për të kuptuar njeriut ligji me anë të një zgjatur bisedën me Jurgen Moltmann, Oliver O'Donovan dhe Thomas Akuinasit. ... nuk ka asnjë dyshim se McIlroy ka një siguroi njohuri jo vetëm kryesore teologjike të teksteve Moltmann, O'Donovan dhe Akuinasit se ndihma e Krishterë reflektim mbi të përshtatshëm, të shuguruar hyjnisht rolin e njeriut të ligjit, por edhe e klasike teologjike dhe juridike dhe teologjike punon.

Dr. Brian T. Trainor, Talbot Kolegj, Australi

Një tour de force, që e shtjellon teologji e ligjit në marrëdhëniet jo vetëm të Krishterë doktrina e krijimit, rënies, dhe providenca, por edhe vis-à-vis doktrinat e mishërimit, kryqëzimin, ringjalljen, zbritja e tij, dhe Rrëshajëve. Duke shkuar përtej tij bashkëbiseduesve, McIlroy është në kulmin e tij më provokuese, sipas mendimit tim, në propozimin e një pneumatological teologji e ligjit që e sheh rolin e Shpirtit të dy si "të fshehura" në mirëmbajtjen e atë që ai e quan "të cekët të drejtësisë" (administrata e njeriut rregull) dhe si një parakusht për arritjen e "të thellë të drejtësisë" (që del nga shndërruar zemrat në vend se përmes legjislative enaction).

Profesor Amos Yong, të Plotë Seminarin Teologjik, SHBA
detajet e produktit
 • Hardcover: 284 faqe
 • Botues: Wipf dhe Aksioneve (1 korrik 2009)
 • Gjuha: Anglisht
 • ISBN-10: 1498254241
 • ISBN-13: 978-1498254243
 • Produkt Dimensione: 15.2 x 1.8 x 22.9 cm
 • Çmimi £15.00

Lajm i mirë për të në Sheshin Publik: Një Biblike Kuadrin e Krishterë Angazhim

nga David McIlroy, et al.

Lajm i mirë për të në Sheshin Publik është një thirrje për të Krishterët ta duan fqinjët tanë biblically. Dashuria kërkon që ne duhet të nxisin të mirën e shoqërisë që na rrethon si të dashur prej Hyjit dhe në një mënyrë e cila lavdëron ungjillit. Kjo gjithashtu do të kenë efekt pozitiv në mbrojtjen e kishës e përhapjen e ungjillit për të gjithë është e përjetshme të mirë.

E mirë e qeverisë do të angazhohet për sundimin e ligjit, bazuar në atë që është e vërtetë për shoqërinë, të nxitur atë që është e mirë për shoqërinë, dhe të pranojnë kufijtë e saj. Në këtë mënyrë, ajo do të jetë një bekim për të gjitha subjektet e saj, pa dallim të fesë apo besimit.

mbështetje

Në një arenë ku të Krishterë aktivizmit mund mungesë të fuqishme teologjike në arsyetim, ajo është e madhe për të parë e ka të qartë këtë dhe konsiderohet biblike përshkrim për ungjillore publike angazhimit teologjik. Lajm i mirë për të në Sheshin Publik është një ngurta hyrje në këto çështje të rëndësishme.

Dr Dan Çuditshme, Drejtori, Oak Hill College, Angli

Është me rëndësi jetike që të Krishterët janë të përfshirë në sheshin publik por kjo përfshirje duhet të ishte besnik, theologically rigoroz, Krishti-qendër, gospelhearted dhe një shprehje praktike e tona thirrje për të dashur Perëndinë dhe të afërmit. Ky burim ofron një mrekullueshme udhëzues për ata që kërkojnë për të gjetur të përbashkët të Krishterë terren në karakteristika të tilla të angazhimit me ligj dhe qeveria. Ajo ka nevojë për të lexuar dhe e integruar në mënyra jonë e të menduarit dhe të veprimit si të Krishterë.

Dr Andrew Goddard, Shok Drejtor, Kirby Laing Instituti për Christian Ethics, Angli

Ky libër nuk synon të japë të gjitha përgjigjet për të Krishterët e shqetësuar për çështjet e politikave publike dhe të ligjit – në të vërtetë ajo pranon se të Krishterët do të ndryshojnë në konkluzionet që duhet arritur. Çfarë do të vendos për të bëni është të sigurojë një kornizë e përbashkët nga e cila duhet të jetë e mundur për qasje çështje të tilla në mënyrë që edhe më tej disa serioze të të menduarit, të analizës dhe diskutim. Real konkluzionet pastaj mund të dalin me një konsensus, i cili do të demonstrojnë dashurinë e Perëndisë dhe të njerëzve të tij për komunitetin, duke identifikuar të mirën e përbashkët që është e arritshme në një laike kulturës. Kjo është një e dobishme dhe inkurajimit të librin, të cilin e përgëzoj për të gjitha ato që janë në të, dhe të përpiqet për të punuar jashtë qëllimeve të Perëndisë në, ligji në shoqërinë tonë pluraliste.

Sir Jeremy Cooke, Gjyqtari i Gjykatës së Lartë të Anglisë dhe Uellsit

Ungjilli, e cila është fuqia e Perëndisë për shpëtimin, e ruan njerëz të vërtetë. Në këtë kuptim, ungjilli është private. Por, është e ungjillit vetëm private? Duhet të besimit të jenë prandaj privatizuar? A ka publik implikimet për këtë fuqishme të besimit? Bëjnë asnjë gabim: Jezusi shpëton ne nga diçka për diçka. Një plotësisht të privatizuara ungjillit nuk arrin të jetë e fuqishme e ungjillit përshkruar scripturally. Lexoni Lajme të Mira për të në Sheshin Publik dhe të fillojnë për të zbuluar se si dhe pse .

Dr. Xhefri Ventrella, Senior Vice-President, Aleancë Mbrojtje të Lirisë, SHBA
detajet e produktit
 • Me kapak të hollë: 154 faqe
 • Botues: Avokatët Shoqëri të Krishterë; 1 edition (15 Maj 2014)
 • Gjuha: Anglisht
 • ISBN-10: 0950645435
 • ISBN-13: 978-0950645438
 • Çmimi £7.50
 • Flakë £6.92

"Duke folur Up": Mbrojtje dhe Mundësimin e Qasjes në Drejtësi Sot

nga David McIlroy dhe Andrew Caplen

Qasja në drejtësi është një themelore të menjëhershme për sundimin e ligjit, sepse pa sundim të ligjit mund të jetë asgjë më shumë se sa thjesht një koncept, një ideal. Nëse qasja në drejtësi mungon, për të drejtat ligjore nuk mund të ushtrohet dhe detyrimet ligjore nuk mund të zbatohet. Kështu është thelbësore për një human, të drejtë dhe të shoqërisë së qytetëruar. Dhe ai është në rrezik. E njëpasnjëshme Britanik qeveritë kanë prerë ndihmë juridike, rritja e taksave gjyqësore, dhe krijoi një rrezik real që të qytetarëve individual do ta gjejnë veten të paaftë të përballojë për të kërkuar për të zbatuar të drejtat e tyre dhe detyrimet e të tjerëve.

Kjo është një fushë ku e Kishës duhet të kenë zërin e tyre. Ka pasur një perceptim në disa qarqe që të Krishterët e kanë përqendruar në të drejtat e anëtarëve tona komuniteteve të Krishtera në vend se mbi të drejtat e të tjerëve. Ky libër tregohet se te tij të bilancit duhet të rishqyrtohet. Kisha duhet të marrë rolin udhëheqës në championing nevojën për të gjithë qytetarët të kenë qasje efektive në anglisht të sistemit ligjor, duke kërkuar për të ndikuar axhendën politike dhe nga endeavouring ta "mbush" boshllëqet që janë duke u bërë gjithnjë e më të gjerë."

mbështetje

Kjo është një nga më interesante kontribut nga një perspektivë e Krishterë në çështjen e qasjes në drejtësi. Ajo me të drejtë siguron të drejtën e Kishës dhe besimit të komuniteteve të përfshihen në këtë debat që ngre rëndësishme konsideratat etike.

Rt Hon Dominic Brengos QC DEPUTET, Avokati i Përgjithshëm

Kjo është një ese të rëndësishme të denjë për kohë për të lexuar dhe reflektim Pjesë 1 përfshin një shkencore përmbledhje të Biblike theksin në rëndësinë e drejtësisë së Perëndisë ekonomisë politike dhe rëndësinë jo vetëm të barazisë para ligjit, por në qasje në drejtësi dhe për avokim. Rëndësinë e këtij të Dhiatës së Re mendimi, shpesh neglizhohet, është mirë të treguar. Pjesa 2 ofron një detyrueshme analiza pse jemi ku jemi dhe rrezikun e marrjes së drejtësisë në mbretërinë e BASHKUAR për të dhënë. Pjesa 3 ofron mendime për një të Krishterë përgjigje; kjo ese e bën të qartë nevojën –ndoshta Krishterë avokatët duhet të dhjetën kohën e tyre dhe talente.

Sir Mark Hedley, Gjykatës Së Lartë Gjyqtari

KONTAKTO

Nëse doni të dini ndonjëgjë më shumë rreth materialeve në këtë faqe interneti, për të rezervuar David McIlroy si folës, ose keni ndonjë pyetje tjetër, ju lutemi plotësoni formularin këtu dhe ne do t'ju kontaktojmë shpejt.